top of page
  • Tolgay Şatana

Ortopedi Alanında Mezoterapi


Genel olarak Mezoterapi (intradermal terapi), çok sayıda medikal durumda etkinliği bilinen, hekim tarafından uygulanan tıbbi bir prosedürdür. İlk uygulamalar 1950’li yıllarda Fransa’da başlamıştır. Mezoterapi tekniği tüm dünyada dermatoloji, fizik tedavi ve ortopedide yaygın olarak uygulanmaktadır. Tekniğin, Fransız Sosyal Güvenlik sistemi kapsamı içinde ödemesi yapılmaktadır.


Mezoterapi uygulaması hedefe yönelik minimal ilaç uygulamasını içerir. Tıbbi problemin hedefine; amino asit, mineral, vitamin, vazodilatatör, antienflamatuvar, analjezik ve anestezik maddeler mikroenjeksiyon metodu ile uygulanır. Böylece sistemik ilaç verilimi ile oluşabilecek ilaç toksisitesi durumundan kaçınıldığı gibi aynı zamanda ilacın doğrudan hedefe verilmesi tedavinin etkinliğini artırmaktadır.


Kombine terapiler ile çok daha etkili sonuçlar alınmaktadır. Bu uygulama, tedaviye alınan bölgeye, problemin büyüklüğüne ve tedaviye verilen kişisel yanıta bağlı olarak 2-3 aydan bir yıla kadar değişmektedir. Mezoterapide uygulanan maddelerin tamamı sağlık sektöründe günümüzde kullanılan ticari ürünlerden oluşmaktadır. Mezoterapi çok sayıda hastalığın tedavisinde kullanılmakla beraber özellikle aşağıdaki alanlarda yaygın olarak kullanımı görülmektedir:


Eklem ağrıları, osteoartrit ve osteoartrite bağlı ağrılar, spinal kolon ağrıları, osteoporoza bağlı ağrılar, karpal tünel sendromu, tetik parmak, spor yaralanmaları, burkulma, tendinit, kırık ve ortopedik cerrahi operasyon etkilerinden sonra, kas ağrıları, baş ağrısı, migren, nevraljiler, anksiyete ve stres, selülit, derinin yaşlanması, saç kaybı.


Mezoterapi tekniği tüm ülkelerde bu konu üzerinde eğitim almış tıp doktorları tarafından, manuel veya mezoterapi tabancaları kullanılarak uygulanmaktadır.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page